Projektmenedzsment program

A különböző közvélemény-kutatások azt az eredményt hozták, hogy az emberek nagy része nincs tisztában azzal, miről is szól, illetve hogyan zajlik egy pmp vizsga felkészítő. Ez bizonyos szempontból érthető is, hiszen nem mindenki ismerheti a mai sikeres üzleti világ egyik kulcsát. Azonban ha jobban megvizsgáljuk ezeket a közvélemény-felméréseket kiderül, hogy a megkérdezettek 50%-a az üzleti szférában dolgozik, és ennek az 50%-nak további 17%-a vezető pozícióban tevékenykedik és ennek ellenére nincs tisztában egy ilyen és az ehhez hasonló kurzusok, tanfolyamok jelentőségével. A húsz éve Budapesten működő Szinergia Kft tapasztalata az, hogy egy PMP komplex vizsgafelkészítő tanfolyam sikeres elvégzése akár 80%-kal növelheti az adott cég sikerességét, ami megjelenhet a profitban, a munkaerő motivációjában vagy a munkahelyi légkör kellemességében. A következőkben fent említett cég Project Management Professional Nemzetközi Minősítés – Project Management InstituteKomplex Vizsgafelkészítő ütemtervét mutatjuk be, hogy jobban megértsük, miről is szól egy ilyen kurzus.

  • A program egyértelmű célja a legnagyobb nemzetközi projektmenedzsmenttel foglalkozó iroda, a PMI (Project Management Institue) által is akkreditált PMP vizsgára történő felkézítés.
  • Ezt a vizsgát elsősorban azoknak a személyeknek szokták figyelmébe ajánlani, akik már rendelkeznek kellő tapasztalattal projektvezetés, továbbá programvezetés terén. Ez azért fontos, mert nagy valószínűséggel ők fognak megfelelni a vizsgára bocsátás követelményeinek, mert a kellő gyakorlat elengedhetetlen ezen a vizsgán.
  • Mindenekelőtt szükséges egy diagnosztikus tudásfelmérőt végezni, melynek segítségével meghatározható a pályázó szakmai tudása, tapasztalata és hozzáállása. Ez a lépés elengedhetetlen, hiszen ennek segítségével állapítható meg a tanfolyam menetrendje és központi kérdései.
  • Miután az alapvonalakat személyre szabottan lefektették a tanfolyam vezetői, egy összesen hat alkalomból álló képzést nyújtanak, ami nem kizárólag egy frontális típusú előadás-sorozat, hanem egy átható kommunikáció a kurzus vezetője és a résztvevők között.
  • Érdemes még megjegyezni, hogy ez a hat alkalmas továbbképzés 35 órát foglal magában, amit ötször fél nap alatt végeznek el az érintettek. Ezen kívül két nap foglalkoznak még az e-learning oktatással és az előzetes tudás felmérésével.projektmenedzsment eszközök

Ajánlott tehát ez a felkészítő tréning mindazoknak, akik úgy érzik, még sikeresebbek szeretnének lenni az üzleti életben egy olyan módszer segítségével, ami a 21. század egyik kulcsfontosságú eszköze.